Summer in France

tanning_couple

Je zag het al, het is wat kalmer op Male Avenue maar daarom zitten we niet stil achter de schermen. Om jullie toch te voorzien van leuke en frisse content, nemen mijn contributors Male Avenue eventjes over. Lieve neemt dit jullie dit keer mee naar haar laatste zomerreisje:

Zomer. Vakantie, zon en plezier. De zon is er dit jaar iets minder dan we zouden willen, maar in zuiderse oorden is ze zeker van de partij. Ik ben pas terug van 10 dagen vakantie met mijn gezin in Périgord, Frankrijk.

Zoals gehoopt, hebben we er 10 dagen genoten van het mooie weer en de prachtige omgeving. Het hart van mijn zoontje ging iets sneller slaan toen hij het gigantisch openluchtzwembad zag 🙂 We hebben er dan ook heel wat uren door gebracht. Voor een moeder met chronisch witte huid was dit zeker een uitdaging. Ik ben genoodzaakt om me, net als de kinderen, in te smeren met een zonnecrème met factor 50. Met minder is er namelijk één zekerheid: ik word in no time een rode kreeft. Sexy kun je dit niet noemen 🙂 Preventief werken is dus de boodschap. Ik heb al enkele producten geprobeerd en er is wel degelijk een verschil. Ik heb 3 producten mee genomen op reis en heb ze uitgebreid aan de test onderworpen.

DSC_6409

  • Cien Kids zonnecrème SPF 50 van Lidl: werd in 2013 door Test Aankoop uitgeroepen tot de Beste Koop. Voor slechts 4 euro heb je al een tube. Het mag gezegd worden dat de zonnecrème doet wat hij belooft. Het verzorgt je huid en beschermt je tegen de zon. De geur is aangenaam en hij smeert makkelijk. Ik heb wel ervaren dat bij contact met water de crème regelmatig moet heraangebracht worden. Je ziet na het zwemmen een witte laag op je huid liggen.
  • Solait Kids SPF 50+ van Kruidvat:  werd dit jaar uitgeroepen tot Beste Koop. Voor een tube betaal je €8,49. Ik ben enthousiast. De geur is zeer aangenaam en de crème smeert echt makkelijk. Makkelijker dan het product van Cien. Ook merk je een verschil bij contact met water. De crème blijft langer zitten.
  • Nivea Sun SPF 50+ Kids Zonnebrand Spray: is met zijn €17,29 een pak duurder. Het product zelf is oké. De spray is handig om de crème te verdelen en de crème zelf is aangenaam om te smeren. Ik heb geen negatieve meldingen over dit product, maar ik ben ook van mening dat het de meerprijs niet waard is.

Het blijft een persoonlijke keuze, maar het leven is er voor iedereen duurder op geworden en ik spendeer de uitgespaarde centjes liever aan iets anders. Ik vertrouw erop dat mijn huid en dat van mijn gezin met de goedkopere producten beschermd is. Belangrijk blijft, met een goedkoper of duurder product, dat je op regelmatige tijdstippen de crème opnieuw aanbrengt. Bij voorkeur om de 2 uren. Zo kun je op je beide oren slapen. Rood is niet het nieuwe sexy!

Man-applying-sunscreen

De volgende keer heb ik het over de zorg voor je huid bij veel contact met de zon en chloorwater. Twee vaste ingrediënten op vakantie.

Lieve