Dennis Praet’ DYJCODE: streetwear met een twist.

ng_zeb_dennispraet__fw16_dyj-code133a2447Jonge stervoetballer Dennis Praet creëerde een eigen kledinglijn in samenwerking met de modeketen ZEB. Aangezien de vorige collectie zo een succes was kan een wintercollectie niet uitblijven.

Het is aandoenlijn te lezen wat net de drijfveer is waarom deze lijn van Dennis in het leven werd geroepen en waarvoor ze staat. Wie kan hier een betere toelichting over geven dan the man himself?

ng_zeb_dennispraet__fw16_dyj-code133a3645

ng_zeb_dennispraet__fw16_dyj-code133a3248

“Het was fijn om te horen dat mijn eerste ZEB streetwear-collectie goed verkocht. Dat heeft me onbewust wel een boost gegeven om snel aan een tweede – en betere – collectie te beginnen werken. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn. Er zit nu echt een lijn in de collectie. De ideeën die ik had, zijn mooi vertaald naar de T-shirts en sweaters. We werken opnieuw met leuke quotes, waarvoor ik me laat inspireren door tijdschriften, social media of gewoon door wat ik zie op straat.”

“Ik draag zelf graag items met quotes, zoals onze ‘Serial Chiller’. Ik ben echt tevreden over het eindresultaat van de FW16-collectie. Voor mij persoonlijk springen er wel een aantal items bovenuit, zoals de EASY-sweater en de Peace T-shirt. Ik ben ook wel benieuwd naar het succes van de bomber jacket. Dat is een nieuw item en ikzelf draag hem alleszins erg graag. Het kleurenpallet, met voornamelijk donkere tinten, is ook geïnspireerd door de streetwear-sfeer.” 

ng_zeb_dennispraet__fw16_dyj-code133a3478-1

ng_zeb_dennispraet__fw16_dyj-code133a2723-1

“Voetballen en ontwerpen lijkt misschien geen voor de hand liggende combinatie, maar op zich zijn voetballers wel vaak bezig met mode. Ikzelf probeer ook altijd goed gekleed te zijn en nu ik mijn eigen creaties kan dragen is het natuurlijk nog leuker.”

ng_zeb_dennispraet__fw16_dyj-code133a3125

DYJCODE begon als een hobby, maar ondertussen is het wel een serieuze bezigheid geworden naast mijn trainingen. Er dragen ook steeds meer bekende koppen kleren van DYJCODE. Van voetballersSteven Dufour en Sven Kums tot zanger Ian Thomas en olympisch medaillewinnaar Pieter Timmers. Ik vond het echt super dat VRT-anker Aster Nzeyimana onze sweater droeg tijdens de opnames van De Slimste Mens Ter Wereld vorig jaar. Daar hebben we veel reacties op gekregen.”

Zoals jullie kunnen lezen is dit avontuur nog lang niet uitgezongen. Mijn favoriete items zijn degene die je in dit artikel terug kan vinden.

Wat vinden jullie? Laat het me weten in de comments.

Info en verkrijgbaarheid: