IKEA, collection 2018

Het is feest! 25 augustus 2017 was één van de hoogdagen van IKEA dit jaar, want dan viel namelijk de nieuwe IKEA catalogus in de Belgische brievenbussen. En daar mochten wij de avond voordien al eens een preview van mee pikken… 

 

 

IKEA is wereldberoemd vanwege zijn aanbod in hedendaags Scandinavisch design dat ook betaalbaar en toegankelijk is voor iedereen. Wanneer je één van hun winkels nog maar betreed word je ondergedompeld in een wereld waar huiselijkheid primeert en verschillende modules, die woonruimtes nabootsen, naadloos in elkaar overvloeien. Eén ding is zeker: al hetgeen je nodig hebt voor je interieur vind je bij hen terug. En daar bovenop ga je nog naar huis met een dosis aan inspiratie die je er hebt opgedaan, om zo nog meer een thuis van je huis te maken.

 

Voor 2018 wilt IKEA verder gaan op de trend Fluid Life, waarbij de focus ligt op het in elkaar vloeien van activiteiten en woonruimtes. Dit alles in combinatie met zo ook de trend Smaller Space Living waarbij de woonoppervlaktes steeds kleiner worden. Met de woonkamer als centraal thema gaat IKEA op zoek naar een balans in esthetiek en functionaliteit om zo de woonkamer en het gebruik ervan te optimaliseren. Zo zal je zien dat men in het nieuwe jaar hun aanbod in flexibel en modulair meubilair heeft uitgebreid zodat je met enkele kleine aanpassingen de ruimte kan aanpassen naar de functie die het moet vervullen op een bepaald moment van de dag.

Naast het verder gaan op de trends die vandaag de dag rond gaan, wilt IKEA ook naar gewoonte aandacht besteden aan nieuwe productietechnieken om zo hun aanbod in kwaliteitsvolle materialen te verruimen. Zo worden er 35 nieuwe producten aan de collectie toegevoegd waarbij de nadruk ligt op het gebruik van zachte tinten, strakke lijnen en zo veel meer.

Bij het voorstellen van de nieuwe trends waren wij alleszins al onder de indruk van de luxueus ogende materialen en kleuren die men voorstelde. Kleuren als smaragdgroen, zachtroze en goud vinden zo hun weg terug in elk interieur, modern of klassiek. Voor ieder wat wils, jong en oud.

Ontdek het gerust zelf! Wij springen alvast snel nog eens de IKEA binnen om ons interieur te verrijken, maar ook om nog eens te kunnen smullen van hun befaamde Zweedse balletjes met frietjes. Schuif gerust mee aan tafel!

Beschikbaar vanaf oktober 2017