Etat Pur: de oplossing voor iedere huid!

Etat Pur

Gisteren was het le moment suprême voor Etat Pur België – een nieuw en revolutionair cosmeticamerk – dat vandaag werd voorgesteld in Brussel.  Uiteraard was Male Avenue erbij.

Goed opgemerkt: Etat Pur is een nieuw merk en is binnenkort uitsluitend online te verkrijgen in ons landje.

Etat PurDe persvoorstelling werd geleid door Philippe Vincent ( mede-oprichter) en Aurélie Guyoux (wetenschappelijk directrice).  Zij lieten het aanbod en de bedrijfsvisie van Etat Pur op ons los.

Etat Pur is onstaan midden 2011.  Een relatief nieuwe brand dus.  Het komt uit dezelfde stal als Esthederm en Bioderma, die al lang geen onbekende spelers meer zijn in het wereldje van de huidverzorging en cosmetica.

De mensen achter Etat pur wilden een merk creëren dat voor alle lagen van de bevolking toegankelijk is wat betreft prijszetting en een product dat doelgericht en efficiënt te werk gaat.

Etat Pur

Je kan het gamma van Etat Pur in twee groepen opsplitsen.

Laten we starten met de  A+- lijn.  Deze richt zich specifiek op ieders huid door middel van pure actieve stoffen.  Geen enkel huidtype is hetzelfde en dat dragen ze bij Etat Pur hoog in het vaandel.  Op die manier kunnen ze iedereen  die met een bepaald huidprobleem zit, een antwoord bieden.  Maar liefst 7 verschillende flacons met druppelverdeling (gepatenteerd) bieden hulp aan talloze huidproblemen.  De A+-lijn gaat heel doeltreffend en precies te werk.  Van rimpelbestrijding tot het aanpakken van puistjes.

Etat Pur

De +B-lijn  met biomimetische stoffen houdt het ecosysteem van de huid op peil. Etat Pur +B baseert zich voornamelijk op de dagelijkse verzorging, voeding en universele behoeften van de huid. Ze hebben oa een reinigende melk, gel creme en mousse.

Zoals reeds eerder vermeld zal Etat pur enkel online te verkrijgen zijn.  Niet zomaar een site, maar een webstek boordevol informatie voor eenieder die met vragen zit.  En gezien vragen er zijn om opgelost te worden, zal je via de site een huidanalyse kunnen maken die meteen ook meegeeft welke producten het meest geschikt zijn om jou probleem aan te pakken.

Etat Pur

Dankzij deze directe verdeling, zullen de prijzen van de Etat Pur producten niet meer bedragen dan  €20. Op die manier krijg je een betaalbaar, efficiënt én kwaliteitsvol product dat voor iedereen toegankelijk is.  Ikzelf vind dit ideaal: je weet meteen na de analyse wat je nodig hebt en je hoeft er je deur niet voor uit.

De producten zijn unisex maar op hun site zal er voor heren een apart plekje voorzien zijn.  Noem het gerust een how about en faq-corner.  Handig voor ons, toch?!  We zullen het niet snel toegeven maar we zijn hier dankbaar voor.

Etat Pur

Natuurlijk kregen we nog een heuse goody bag als dank voor onze aanwezigheid en voor het luisteren.  Van zodra deze uitvoerig  getest is, volgt er een uitgebreid artikel op Male Ave!

Ken jij al de producten van Etat Pur?