Huidanalyse door Environ

Tijdens de laatste persdagen in Antwerpen liet ik een Environ huidanalyse uitvoeren. Jeweetwel, ze nemen dan zo een – niet al te elegante – foto van je gezicht en die bestudeer je dan nog eens (extra uitvergroot) met de huid-experte van dienst.

Ongelofelijk wat er allemaal te zien is tijdens zo een analyse. Confronterend is het wel. Ik die zo pro-HD was zou men woorden willen terugnemen maar soit. Met de juiste filter in het analyse-programma, worden je probleemzones in no time in kaart gebracht.

Vooraleer de experte je haar product advies geeft, na uitvoerig de probleemzones te bespreken, dien je even zelf aan te geven wat je gebruikt en waar je effectief last van hebt.

Wat kwam er naar voor in mijn huid-analyse? Last van roodheden op wangen en neus, droge zone op kin en bovenlip en dat ik me beter dien te beschermen tegen de zon. Ook al is ze (althans dat denk je toch) niet aanwezig.

Wat betreft rimpels en dergelijke zei de dame in kwestie dat ik hier nog niet veel last van heb en over het algemeen over een goede huid beschik. “U heeft zich tot nu toe goed onderhouden”. #zoblijalseenkind

Thuis kan je alles nog eens rustig nalezen in een “stap voor stap” boekje dat je meekrijgt. Alles staat hier zorgvuldig in aangegeven wanneer je wat dient aan te brengen.

Dit zijn dus een deel van de producten die mij werden aangeraden. Ik maak even een lijstje voor jullie:

  • Pre-cleansing oil: hiermee verwijder je voor je reiniging talg en andere onzuiverheden
  • Cleansing gel: een licht schuimende gel om je gelaat mee reinigen
  • Moisturizing toner: helpt de zuurtegraad van je huid weer op peil te stellen, heel goed voor droge huid
  • AVST gel: dagelijkse vochtinbrenger
  • RAD SPF25 Spray: bescherming tegen de zon

Voor de dummies onder ons, en dat is geen verwijt :-), staat er ook nog bij hoe je wat dient aan te brengen en waar. Eens je dit een paar keer hebt uitgevoerd heb je het wel onder de knie.

Zelf ben wel benieuwd naar wat de resultaten gaan zijn want het is echt de eerste keer dat ik een analyse liet uitvoeren. I’ll keep you guys posted, pinky promise!

Wil jij zelf ook een analyse laten uitvoeren? Dat kan: