Axe Peace: Deo + Showergel

DSC_0014De tijd dat ik nog Axe deodorant heb gedragen, dateert nog uit mijn schooltijd. Toch al een goeie decade geleden. Ik herinner me nog goed dat er maar één geur was die me kon bekoren. De witte deodorant, Zero Limited, een frisse doch neutrale geur.

Axe onderging intussen een hele restyling met een mooi resultaat tot gevolg. De vormgeving straalt nu meer verfijning en klasse uit. Je kan ze eindelijk laten uitstaan als een mooi flesje. Vroeger waren het die deoflesjes die ik bij iedereen zag opduiken in zijn rugzak. En als er één iemand Axe gebruikte rook heel de kleedkamer naar een veel te zware geur voor jongens zonder baardhaar!

Het principe is nog altijd hetzelfde, even draaien en er schuift een verstuiver naar boven waarmee je de deodorant kan aanbrengen, waar je maar wenst.

Axe Peace is een aparte lijn met een frisse geur. De geur werd ontwikkeld door de wereldvermaarde parfumexperte Ann Gottlieb. Voor AXE Peace koos ze een combinatie van frisse citrusvruchten, nootmuskaat en cederhout. Codewoorden voor deze geur zijn ‘mysterieus’, ‘warm’ en ‘mannelijk’. De volledige lijn bestaat uit de ‘deodorant body spray, de ‘deodorant anti-transpirant’, en de ‘shower gel’.

Het is, voor mij althans, nog altijd een zware geur maar ik moet wel toegeven, hij verdient een kans. ’s Avonds ruik je nog even fris als ’s smorgens. Hij mindert natuurlijk wel en misschien is het daarom dat ik hem wel weet te tolereren.

Ik ben vooral fan van de witte Axe Peace Dry. Een anti-transpirant uitvoering die degelijk zijn werk doet. Hij laat geen strepen na, niks, nada, noppes. Hurray for the win.

De shower gel is gewoon een goede douchegel. Niet meer, niet minder. Mijn huid blijft goed gehydrateerd en de Axe geur blijft mooi achter op de huid. Een zachte gel die lekker veel schuimt. Zo heb ik het graag.

Axe Peace, iets dat je volgens mij altijd op zak moet hebben. Heel goed voor op vakantie!

Prijzen en verkrijgbaarheid:

  • Shower gel 250 ml: €3,45
  • Shower gel 400 ml: €4,75
  • Deodorant body spray: €4,29
  • Deodorant anti-transpirant: €4,69
  • Kruidvat, Carrefour, enz…